Luppar och prismaglasögon

MO-konceptet


Se bättre. Må bättre

Det ska vara möjligt för alla att utföra sitt yrke år efter år utan att behöva uppleva obehag i nacke och axlar. Utifrån detta synsätt har Merident utvecklat MO-konceptet


I MO-konceptet ingår rådgivning så att du blir medveten om hur du bör sitta eller stå på bästa sätt. Vi utrustar dig sedan med glasögon och luppar särskilt utformade för att passa din syn och arbetsställning.


Våra luppar är utvecklade för att passa en rad olika yrkesgrupper. Såväl tandvårdspersonal som kirurger samt veterinärer, fotvårdare och skönhetsterapeuter. 

ERGONOMI


I samarbete med forskare ger vi dig den senaste kunskapen om hur du inom tandvården och kirurgin kan uppnå en hållbar arbetsställning och vilken arbetsteknik som är den mest skonsamma.

UNIK OPTIK


Vi är världsbäst på specialoptik och har olika tillverkningsmetoder för att ge dig den bästa möjliga lösningen för dina behov. Med vår unika prismateknik “vinklas” synfältet och ger dig möjlighet att sitta upprätt. Står du upp och arbetar har du lika stor nytta av prismatekniken då du inte behöver böja nacken lika mycket. Prismatekniken fungerar lika bra i glasögon som i luppar och gör våra lösningar unika.

ULTRALÄTTA LÖSNINGAR


I all utveckling av våra produkter jagar vi de absolut lättaste materialen med bibehållen styrka. Resultatet blir de lättaste lösningarna på marknaden. Att produkterna är lätta, är viktigt för dig som användare då du ofta bär dem hela dagen.


Med hjälp av vår unika optik, ultralätta produkter och ergonomikunskap skapar vi personligt anpassade lösningar för en hållbar arbetsställning och synskärpa.